Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ekonomické aspekty dárcovství krve
Hanus, Luboš ; Janotík, Tomáš (vedoucí práce) ; Kukačka, Jiří (oponent)
Dostatečná krevní zásoba je stálým problémem zdravotnických systémů celého světa. Jejich rozdílnost se projevuje i odlišným způsobem odměňování a motivace dárců. Různé metody odměňování a motivace dárců s sebou přinášely v minulém století různě vysoké pravděpodobnosti přenosu infekčního onemocnění. Cílem této práce je poskytnout dostatečný popis motivací dárců nejen v České republice. První část práce si klade za cíl porovnat rizikovost dárců kompenzovaných finančně a dárců bezpříspěvkových. Druhá část práce je věnována popisu charakteristik vzorku dárců na Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze. V této části je dále využit probitový model pro analýzu citlivosti dárců na dvě státem poskytované výhody pro dárce, jimiž jsou placené pracovní volno v den odběru a možnost odpočtu od základu daně v hodnotě 2000 Kč za každý odběr.
Ekonomické aspekty dárcovství krve
Hanus, Luboš ; Janotík, Tomáš (vedoucí práce) ; Kukačka, Jiří (oponent)
Dostatečná krevní zásoba je stálým problémem zdravotnických systémů celého světa. Jejich rozdílnost se projevuje i odlišným způsobem odměňování a motivace dárců. Různé metody odměňování a motivace dárců s sebou přinášely v minulém století různě vysoké pravděpodobnosti přenosu infekčního onemocnění. Cílem této práce je poskytnout dostatečný popis motivací dárců nejen v České republice. První část práce si klade za cíl porovnat rizikovost dárců kompenzovaných finančně a dárců bezpříspěvkových. Druhá část práce je věnována popisu charakteristik vzorku dárců na Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze. V této části je dále využit probitový model pro analýzu citlivosti dárců na dvě státem poskytované výhody pro dárce, jimiž jsou placené pracovní volno v den odběru a možnost odpočtu od základu daně v hodnotě 2000 Kč za každý odběr.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.